• Z wykorzystaniem surowców wyprodukowanych w technologii NHPP

  • Redukcja produkcji metanu

  • Redukcja poziomu mocznika w mleku

  • Poprawa efektywności wykorzystania pasz białkowych

  • Wzrost parametrów białka w mleku

  • Większa dostępność limitujących aminokwasów Lizyny i Metioniny

  • Poprawa stanu zdrowotnego


ŚRUTA SOJOWA

DEKLARACJA JAKOŚCIOWA

NAZWA EKSTRUDOWANA ŚRUTA SOJOWA NHPP
DATA PRZYDATNOŚCI 6 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
BIAŁKO ORGANICZNE (%) MIN 46
BIAŁKO CHRONIONE UDP S.M. (g/kg) 322 (63% b.o.)
TŁUSZCZ SUROWY(%) 5
WILGOTNOŚĆ (%) MAX 10
WŁÓKNO SUROWE (%) MAX 5
SALMONELLA w 25 g NIEOBECNA
POPIÓŁ (%) 6,5
SKROBIA (%) 7
CUKRY (%) 11,27
NDF (%) 16,86
ADF (%) 10,43
ADL (%) 3
LIGNINA (%) 0,52
FOSFOR (%) 0,66
WAPŃ (%) 0,3
SÓD (%) 0
MIEDŹ (%) 15,5
MANGAN (%) 35,3
CYNK (%) 51,1
LIZYNA (%) 2,7
METIONINA (%) 0,625
ARGININA (%) 3,2
TREONINA (%) 1,8
LEUCYNA (%) 3,32
IZOLEUCYNA (%) 2
WALINA (%) 2,07
FENYLOALANINA (%) 2,21
KWAS GLUTAMINOWY 7,49
SERYNA (%) 2,24
HISTYDYNA (%) 1,26
ALANINA (%) 2,46
KWAS ASPARAGINOWY (%) 5,06
GLICYNA (%) 1,89
PROLINA (%) 2,53


WARTOŚCI ENERGETYCZNE

WYNIK ENERGETYCZNY   w 1 kg paszy w 1 kg suchej paszy
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - KROWA MJ/kg 12,5 14,2
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - ŚWINIA GFE 2006/DLG 2014 MJ/kg 13,7 15,6
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - ŚWINIA FMVO §13 ABS.(1) MJ/kg 14,7 16,7
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - KURCZAK MJ/kg 11,6 13,2
STW S.A
copyright © 2018 by STW S.A. Imagoart