• Z wykorzystaniem surowców wyprodukowanych w technologii NHPP

  • Redukcja produkcji metanu

  • Redukcja poziomu mocznika w mleku

  • Poprawa efektywności wykorzystania pasz białkowych

  • Wzrost parametrów białka w mleku

  • Większa dostępność limitujących aminokwasów Lizyny i Metioniny

  • Poprawa stanu zdrowotnego


ŚRUTA RZEPAKOWA

DEKLARACJA JAKOŚCIOWA

NAZWA ŚRUTA RZEPAKOWA NHPP
DATA PRZYDATNOŚCI 6 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
BIAŁKO ORGANICZNE (%) MIN 36
BIAŁKO CHRONIONE UDP S.M. ( g/kg ) 225 (63% b.o.)
TŁUSZCZ SUROWY(%) 1,92
WILGOTNOŚĆ (%) MAX 12
WŁÓKNO SUROWE (%) MAX 13
ZAWARTOŚĆ GLUKOZYNOLANÓW SMBT µmol/g s.m.b. MAX 25
SALMONELLA w 25 g NIEOBECNA
POPIÓŁ (%) 6,5
SKROBIA (%) 6,59
CUKRY (%) 8,73
NDF (%) 25,56
ADF (%) 19,51
ADL (%) 3
LIGNINA (%) 8,88
FOSFOR (%) 1,07
WAPŃ (%) 0,75
SÓD (%) 0
MIEDŹ (%) 5,2
MANGAN (%) 71,6
CYNK (%) 60,3
LIZYNA (%) 1,93
METIONINA (%) 0,72
ARGININA (%) 2,03
TREONINA (%) 1,52
LEUCYNA (%) 2,28
IZOLEUCYNA (%) 1,3
WALINA (%) 1,69
FENYLOALANINA (%) 1,32
KWAS GLUTAMINOWY 5,4
SERYNA (%) 1,47
HISTYDYNA (%) 0,97
ALANINA (%) 1,9
KWAS ASPARAGINOWY (%) 2,55
GLICYNA (%) 1,71
PROLINA (%) 2,16


WARTOŚCI ENERGETYCZNE

WYNIK ENERGETYCZNY   w 1 kg paszy w 1 kg suchej paszy
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - KROWA MJ/kg 10,8 12,2
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - ŚWINIA GFE 2006/DLG 2014 MJ/kg 10,0 11,3
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - ŚWINIA FMVO §13 ABS.(1) MJ/kg 11,5 13,0
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - KURCZAK MJ/kg 8,0 9,0
STW S.A
copyright © 2018 by STW S.A. Imagoart